Simay Beauty Instituut

 

Diode Laser

 

Diode Laserontharing is hier de allernieuwste techniek die geschikt is voor alle huidtypen. Dit omdat de laserlicht van Diode laser in tegenstelling van IPL behandeling een golflengte heeft, waardoor het met een hoger vermogen ook de dieper gelegen haarwortels bereikt kunnen worden. De unieke golflengte van het licht en de concentratie van de energie zijn de belangrijkste kenmerken van diode laserlicht.  

Als bijwerking van de behandeling constateerde men een afname van de haargroei. Wetenschappelijk onderzoek toonde aan dat de Diode laser de beste behandelresultaten gaf voor definitieve ontharing. Het betreft hier de allernieuwste techniek die geschikt is voor alle huidtypen.

De lasers die gebruikt worden voor definitief ontharen hebben een lichtsoort die geabsorbeerd wordt door het pigment dat zich onder in het haarzakje bevindt. Er treedt een selectieve verhitting op van de diep in de huid gelegen haarfollikels. In slechts een fractie van een seconde geeft de Diode laser zijn energie af. De korte energieafgifte is net lang genoeg om het haarzakje te vernietigen en kort genoeg om de omliggende huidstructuren en de opperhuid te ontzien. Door een uniek koelsysteem in de behandelkop van de Diode laser wordt de huid extra beschermd tijdens het vrijkomen van de Diode laserenergie.

Het haar groeit in 3 verschillende fases:
• De anagene fase
• De katagene fase
• De telogene fase

De anagene fase is de groeifase.

De katagenefase komen haargroei en pigmentvorming tot stilstand en de haar wordt slechts boven de haarfollikel uitgeschoven.

De telogene fase is de rustfase. Alleen zichtbaar groeiend haar kan behandeld worden: dat zijn de haren in de anagene fase. Loszittend, slapend en nog niet zichtbaar haar absorbeert onvoldoende licht en kan niet effectief behandeld worden. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig.
Voor een optimaal resultaat zullen er gemiddeld 5 à 8 behandelingen nodig zijn.

Het effect ziet u na ongeveer 2 à 4 weken, dan begint een deel van de behandelde haren los te laten en ontstaan er onbehaarde plekken. U ziet dan wat kale plekken. U weet dan dat de kuur bij u aanslaat en het zeker zin heeft om door te gaan.

Het is noodzakelijk 4 tot 6 weken voor de behandeling en tijdens de kuur niet te zonnen en/of zonnebanken. Bij onvermijdelijke blootstelling aan zonnestralen adviseren wij gebruik te maken van een zonnebrandcrème met beschermingsfactor hoger dan SPF 30.

Om te voorkomen dat uw huid zich na de behandeling gaat wapenen tegen bescherming van licht door heel veel pigment aan te maken (hyperpigmentatie), is het raadzaam een maand te wachten met zonnen of zonnebanken. Bedek daarom in de zomer of op wintersport de huid met kleding, of gebruik een beschermingsfactor hoger dan SPF 30 (sunblock) als blootstelling aan UV-licht van de behandelde plekken niet te vermijden is.

Voorts is het verstandig om gedurende twee weken voor tot een week na de behandeling geen gebruik te maken van zelfbruiner omdat hier een stof inzit die een reactie met licht aangaat.
De haarzakjes die effectief behandeld zijn kunnen nooit meer een haartje produceren.
U mag uitgaan van 80% tot 90% haarreductie. 100% glad worden is niet realistisch. Helaas zijn er onder onze huid haarzakjes die slapen of slechts licht dons produceren. Deze kunnen door hormoonveranderingen wakker worden in een later stadium in ons leven, bijvoorbeeld bij zwangerschap, menopauze, gebruik van medicijnen (antibiotica, hormoonpreparaten).

Het betekent wel dat u jarenlang verlost kunt blijven van ongewenst lichaamshaar. Het kan gebeuren dat er wat beharing terugkeert, maar nooit meer van dezelfde dichtheid. In dat geval heeft u een enkel onderhoudsbeurtje nodig.

Behandeling is bij een donkere huid zeer zeker mogelijk. Bij een zeer donkere huid (zwarte huid) wordt eerst getest met een milde instelling op een onopvallende plaats op het lichaam, bijvoorbeeld onder de oksels. Als de huid er goed tegen blijkt te kunnen, kunnen we een tweede test doen met een hogere instelling. Het te testen lichaamsdeel wordt van tevoren geschoren.

Minstens 4 à 6 weken voor de behandeling niet epileren of harsen, want ter geleiding van de effectieve warmte naar binnen toe zijn de haartjes nodig. Tijdens de behandeling ook niet meer epileren of harsen. Scheren mag wel. Op de dag van de behandeling of een dag voor de behandeling dient u het te behandelen gebied te scheren. U doet dit bij voorkeur met een wegwerpscheermesje. Gebruik geen scheermesjes of scheersystemen die het haartje eerst een stukje uit de huid trekken, omdat het haartje daarna terug zakt in de huid. Hierdoor kan het niet als geleiding dienen voor het licht om te worden onthaard.

Alleen de eerste keer komt u ongeschoren, zodat wij het te behandelen gebied goed kunnen beoordelen en ook een foto kunnen maken. Dit is om het resultaat van de behandeling goed te kunnen vergelijken. Als u ongeschoren naar de behandeling komt zijn we veel tijd kwijt met scheren. Te zijner tijd krijgt u scheerinstructies.

Vergoedingen

Laserontharing en huidtherapie worden vergoed door bijna alle zorgverzekeraars, mits u aanvullend verzekerd bent! Wij zijn aangesloten bij Anbos, NVH, de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en de kwaliteitsregister. U kunt in aanmerking komen voor vergoeding van behandelingen indien u een aanvullende verzekering heeft. Soms heeft u hiervoor een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig. Uw zorgverzekeraar kan u precies vertellen welke rechten op vergoeding u heeft. Op uw verzoek vragen wij dit graag voor u na bij de zorgverzekeraar. Bel of mail gerust voor meer informatie. Een intakegesprek is kosteloos.

U kunt bij Simay Beauty Institute
 op eigen initiatief of op verwijzing van uw huisarts of specialist een afspraak maken.Directe toegang voor de patiënt tot de huidtherapeut is mogelijk, wat inhoudt dat er geen verwijzing van arts of specialist meer nodig is.


Bel gerust om een afspraak te maken voor een intakegesprek, dit is kosteloos. Dit geldt ook voor een proefflits.


Prijslijst Diode Laser Vrouwen

VROUWEN

 

 

MANNEN

 

Gezicht

 

 

 

 

Bovenlip

 €      50,00

 

Wangen

 €      25,00

Kin

 €      25,00

 

Hals

 €      40,00

Bovenlip &   Kin

 €      75,00

 

Nek

 €      40,00

Wenkbrouwstuk

 €      20,00

 

Schouders

 €      50,00

Geheel gezicht

 €     150,00

 

Rug 

 € .  100,00

 

 

 

Buik

 €      50,00

Ledenmaten

 

 

Borst

 €      50,00

Onderarm

 €      40,00

 

Armen compleet

 €      85,00

Bovenarm

 €      40,00

 

Benen compleet

  €    250,00

Arm volledig

 €      75,00

 

 

 

Onderbeen

 €     125,00

 

 

 

Bovenbeen

 €     125,00

 

 

 

Gehele benen

 €     250,00

 

 

 

 

 

 

 

 

Lichaam

 

 

 

 

Bikinilijn

 €      60,00

 

 

 

Schaamstreek

 €      40,00

 

 

 

Bikinilijn   & Schaamstreek

 €      50,00

 

 

 

Oksels

 €      20,00

 

 

 

Buikstreep

 €      10,00

 

 

 

Onderbuik

 €      30,00

 

 

 

Billen

 €      30,00

 

 

 

Gehele Rug

 €      50,00

 

 

 

Tepels

 €      10,00

 

 

 

E-mailen
Bellen
Instagram